Свързани новини

16.10.2019 16:24

Стюарди също са участвали в расистките прояви

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поне 20 стюарди, отговарящи за сигурността на мача между България и Англия, са свалили жилетките си и са се присъединили към сектора от фенове, откъдето дойдоха расистките думи и знаци по време на двубоя. Това заяви говорител на организацията FARE, която се занимава с борбата срещу дискриминацията във футбола.
Павел Клименко, отговорник за Източна Европа, посочи пред Таймс, че е честа практика за региона персоналът на стадиона да бъде съставен от привърженици на футболните клубове. Според него е било ясно откъде може да дойде проблемът, като отговорните органи са показали неангажираност към предупрежденията.
"Нашите наблюдатели ни казаха, че са видели в началото на мача поне 20 души, които са влезли с жилетки от техническия персонал, съблекли са ги и просто са се присъединили към феновете. Те са наети като обслужващ персонал на стадиона. Това не е рядкост в Източна Европа, където много членове са свързани с клуба като охрана или стюарди", каза Клименко.
Той допълни, че организацията ще продължи да настоява УЕФА да изхвърли България от борбата за европейското през 2020 г., за да даде добър пример в борбата с расизма.
УЕФА трябва да се изправи срещу фактите. Не се справяме адекватно с тези петна по футбола. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изкоренени веднъж завинаги от футбола", казва Клименко, който отбеляза, че замесените в скандала са фенове на Левски.
На снимките от мача в световните агенции се виждат стюарди с жилетки на ЛСФК Секюрити - фирма, свързвана с крайната фракция от привърженици на Левски - София Запад.


Снимка: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева