Свързани новини

16.10.2019 16:10

Война президент : премиер за футбола

Видян 2502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Остри критики към премиера и правителството по повод искането на оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов отправи президентът Румен Радев.


"Не искам да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терена, заради самата игра. Но за мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от нея федерация, както са изискванията на ФИФА и на УЕФА. Това стана практика и за много други институции, независими уж от държавата", коментира Радев.


Припомняме, че във вторник Борислав Михайлов подаде оставка като президент на футболния ни съюз, след като тя му бе поискана от премиера Бойко Борисов. Той заяви, че държавата ни спира финансирането на футбола, докато негов шеф е легендарният вратар. Часове по-късно Михайлов напусна поста след 14 г. начело на БФС.


"Не трябва да съдим за футбола като единично долно явление. Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова ни е управлението на българския футбол. Действията от вчера са доказателство за това", обясни държавният глава.


Със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха, допълни Радев. Защото нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете.


И бе категоричен, че нито една федерация, включително БФС, няма охранителни и разследващи функции, не може да изземе ролята на органите на реда и на държавата. Затова според мен и искането на оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят тази отговорност, коментира президентът. И определи като крайно неприятно България, която спаси 50 хил. евреи да бъдат изпратени в лагерите на смъртта, да бъде олицетворявана с расизъм.


Държавата трябва да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. И докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и кантрапротести, тези рецидиви ще продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Христо Георгиев 16.10.2019 21:36

    Черно на бяло Игричките на Бойко във футбола и около него четвъртък, 17 Октомври 2019 / брой: 199 автор:Христо Георгиев https://duma.bg/igrichkite-na-boyko-vav-futbola-i-okolo-nego-n201611

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на