Свързани новини

15.10.2019 10:17

Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

Видян 2569 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде незабавно оставката. За това е призовал премиерът на България Бойко Борисов, разкри министърът на спорта Красен Кралев. Докато бившият вратар не се оттегли, правителството спира да подкрепя финансово БФС.


   "Преди малко премиерът ме извика по спешност, обърна се Кралев: "Знаете, че през последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни, осветление, даваха се средства за развитие на ДЮШ. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов".


Всичко това идва след тежката загуба на националния ни отбор с 0:6 от Англия в европейска квалификация в понеделник. Освен това сега тимът ни е застрашен от големи наказания от страна на УЕФА, защото по трибуните се чуваха расистки скандирания по адрес на тъмнокожите футболисти на съперника.


Малко по-късно в своя официален профил във Фейсбук Бойко Борисов директно призова Михайлов да напусне родния футбол.


"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия", написа в социалната мрежа премиерът.


Борисов заяви още, че  не иска правителството да има нищо общо с Българския футболен съюз, докато начело на централата е Борислав Михайлов, а освен това е разочарован от имиджа, който се изгражда на страната.


"За спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава, заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия... А и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които през годините ние във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин правителството, в лицето на спортното министерство, да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви Борисов след заседанието на Съвета по сигурността.


Министър-председателят коментира, че не разгромната загуба от Англия, която е най-резултатната в историята на тима като домакин, го е накарала да поиска оставката на Михайлов. Той е категоричен, че още днес трябва да започне ревизия в БФС.


 

По-късно Борислав Михайлов заяви, че няма да подава оставка.


На базата в Бояна Михайлов коментира, че в петък от 14:30 часа има заседание на Изпълкома на БФС и след него той ще отговори на всички въпроси на медиите.



Снимка: LAP.bg




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци