Свързани новини

11.10.2019 17:30

Зверев нанесе нова съкрушителна загуба на Федерер

Видян 2674 пъти | Коментари 7
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Зверев се класира за полуфиналите на Мастърса в Шанхай, след като победи световния номер 3 Роджър Федерер с 6-3, 6-7(7), 6-3 в интересен и оспорван мач, предава Sportlive.bg.


Зверев игра много солидно през целия двубой и заслужено стигна до успеха, въпреки че 38-годишният Федерер му даде страхотна битка и отрази пет мачбола във втория сет.


Зверев бе безупречен на собствен сервис в първия сет, като загуби едва три точки в своите геймове, а от своя страна се възползва от единствената си възможност за пробив, за да поведе в резултата. Федерер отговори на старта на втория сет и проби, за да поведе с 2-0, но германецът отново вдигна нивото на играта си и навакса изоставането, след което стигна до още един пробив, за да дръпне с 6-5.


На собствен сервис Зверев поведе с 40-0 и имаше три поредни мачбола, но швейцарският маестро направи няколко изключителни поредни отигравания, за да ги отрази и да вкара сета в тайбрек. В него отново Зверев имаше предимство и стигна до нови два мачбола, но Федерер отново не се пречупи и в крайна сметка се наложи с 9-7, за да вкара мача в решаващ сет. 22-годишният Зверев не позволи това да му се отрази и отново натисна в началото на сета, за да поведе с 3-0, след което продължи да сервира много силно и затвори мача след малко над два часа игра.


По този начин Зверев постигна четвъртата си победа в седем мача с Федерер и спечели ценни точки в Надпреварата за Лондон, където вече заема седма позиция с 2615 точки и има сериозни шансове да се класира за Финалите на АТР, където миналата година стана шампион. За място на финала в Шанхай Зверев ще спори с австриеца Доминик Тийм или Матео Беретини от Италия.


Снимка: AP/БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...