Свързани новини

01.10.2019 15:30

Демирева е десета в света

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Голямата надежда на България за медал от световното първенство по лека атлетика Мирела Демирева за съжаление се провали на планетарния  шампионат в Доха.  Българката завърши на 10-о място в скока на височина в катарската столица. Демирева не успя да преодолее височина от 1,93 и това и отреди едва десетото място в крайното класиране. Другата ни голяма надежда за добро представяне на шампионата Ивет Лалова се класира на полуфиналите на 200 метра. Полуфиналната серия на Лалова се състоя вчера късно вечерта след редакционното приключване на броя.


В същото време американската легенда в леката атлетика Майкъл Джонсън нападна сънародника си Крисчън Коулман, който преди няколко дни спечели световната титла на 100 метра при мъжете. Според Джонсън Коулман не може да бъде лицето на леката атлетика  след пропуснатите три допинг теста, за което трябваше да е отстранен завинаги. Американската антидопингова агенция обвини Коулман за пропуснати три допинг теста в рамките на 12 месеца, но по-късно се оказа, че трите неявявания на проверки са в период от 13 месеца и затова не му е било наложено наказание. Пропуснатите проверки обаче накараха Джонсън да нападне сънародника си.


“Това напълно го дисквалифицира от това да бъде лице на спорта. Това ще го следва, както и трябва да бъде. Мисля, че това е изключително важно около спорта, защото Крисчън Коулман беше предлаган да замести Юсейн Болт като голямата звезда на спорта. Не мисля, че това ще се случи сега като резултат от това. Смятам, че феновете на атлетиката не толерират каквито и да е допинг нарушения”, каза Джонсън пред BBC.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева