Свързани новини

26.09.2019 16:29

България очаква 55 квоти за игрите в Токио

Видян 2299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на квотите за олимпийските игри в Токио и спечелване на повече медали очаква министърът на спорта Красен Кралев от българските спортисти. Пред парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта той представи прогнозата на министерството, която е за 55 квоти.Това е с 10 повече от игрите в Рио де Жанейро преди четири години.


До този момент България има сигурни 10 квоти за Токио – две в плуването, две в спортната стрелба, две в леката атлетика, три в художествената гимнастика и една в борбата. "Пращаме 14 спортисти за тези десет квоти, които имаме за момента. Това обаче е първоначална цифра. За сравнение - в Рио имахме представители от 14 вида спорт, 45 квоти и 53 участници", обобщи Кралев пред парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта.


Министърът представи пред комисията прогнозите на спортното министерство за квотите, които България може да вземе за игрите в Токио. Според Кралев в почти всеки спорт може да има същия или дори по-голям брой участници от олимпиадата в Рио. "Големият въпрос е в тениса, където не се знае дали Григор Димитров ще участва в купа Дейвис”. Както 19’ многократно е писал хасковлията трябва да играе поне един път с отбора на България в турнира, за да спечели квота за игрите в Токио. Това почти сигурно ще се случи, защото в противен случай Димитров ще загуби много пари от спонсорски договори.


"По начина, по който ги смятаме, сега очакваме 55 квоти да се получат. Това е оптималният резултат, който можем да получим. Надявам се и съм сигурен, че имаме възможности за по-добро представяне като брой медали", каза Кралев.


Спортовете, в които България нямаше представители в Рио, но се очакват в Токио, са карате, вдигане на тежести и таекуондо.


В Рио България спечели три медала – сребро на Мирела Демирева в скока на височина, бронз на Елица Янкова в категория до 48 кг в борбата и бронз на ансамбъла по художествена гимнастика.


Освен спортовете като бокс и художествена гимнастика, които получиха високи оценки от Кралев, на обратния полюс е борбата. Спортът, който е №1 по получени държавни средства за финансиране, има само една спечелена квота досега.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд