Свързани новини

24.09.2019 14:09

Меси е играч на годината на ФИФА

Видян 1304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лионел Меси спечели наградата за футболист на годината на ФИФА.  Той взе приза в конкуренцията на своя голям съперник Кристиано Роналдо и Върджил Ван Дайк от Ливърпул. Любопитна подробност е, че португалецът не уважи бляскавата церемония в миланската Ла Скала.
"Преди всичко искам да благодаря на всички, които са ми дали тази награда. Всяка една награда за мен през годините е била изключителна. Най-важното, което трябва да ви кажа, е, че над всичко стои отборът. Без Барселона и националния отбор не бих могъл да постигам тези неща. Имам щастието тази вечер да бъда тук с моята жена и децата ни. Не беше лесно да ги доведа тук", каза Меси, който печели приза за първи път в кариерата си.
През миналия сезон аржентинецът отбеляза 51 попадения във всички турнири и стана шампион на Испания с Барселона, като трофеят беше под №26 във витрината на каталунците.
Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп пък спечели отличието за треньор на годината. Той изведе мърсисайдци до триумф в Шампионската лига. Любопитен е фактът, че Клоп грабна наградата в конкуренцията на други двама треньори от английската Висша лига – Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Маурисио Почетино.
"Всички знаем каква страхотна работа свършиха Маурисио и Пеп. Наистина не разбирам индивидуалните награди", каза Клоп, след като получи приза.
Наградите на Фифа се връчват след гласуване на капитаните и треньорите на всички национални отбори под шапката на световната футболна централа. След обявяването на резултатите стана ясно, че наставникът на България Красимир Балъков и капитанът на представителния ни тим Ивелин Попов са дали своя глас именно за Меси.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и