Свързани новини

24.09.2019 10:09

Кралев: Фантастична седмица за българския спорт

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се похвали с изминалата фантастична седмица за българския спорт. През последните дни родните спортисти завоюваха множество медали от световни първенства, а също така и квоти за олимпийските игри в Токио догодина. Боксьорът ни Радослав Пантелеев прекъсна 10-годишна суша в този спорт, достигайки до бронзовото отличие на шампионата на планетата. Българската борба спечели два медала от световния шампионат в Казахстан. Тайбе Юсеин отстъпи с едно място на стълбичката и не успя да защити световната си титла, но пък взе квота за Токио 2020. С бронз от първенството си тръгна и Айк Мнацаканян.
Във вдигането на тежести 22 годишният ни европейски шампион Божидар Андреев заслужи бронз от световното в двубоя на категория до 73 килограма. Художествената гимнастика пък отново затвърди своите позиции. Гимнастичките ни завоюваха пълен комплект от квоти за игрите в Токио догодина. Боряна Калейн и Катрин Тасева спечелиха квоти в индивидуалната надпревара на Световното първенство. Ансамбълът ни, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, отново доказа, че e сред елита на този спорт. В надпреварата на отделните уреди те се окичиха със сребро на пет топки. Момичетата на Весела Димитрова взеха и бронзовите медали в многобоя, както и преди година в София.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.