Свързани новини

18.09.2019 14:09

Федерер приключва с тениса догодина?

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер планира да се оттегли от тениса през следващата година. 38-годишният швейцарец обмисля сериозно идеята сезон 2020 да е последният в кариерата му на професионален спортист. Маестрото обяви, че е обсъдил въпроса със своя екип. Засега единственото сигурно е, че той ще участва на Уимбълдън през следващия сезон. Дали той ще продължи кариерата си след това остава загадка. През тази година Федерер стигна до финала на третия за годината турнир от Големия шлем, където допусна изключително драматична загуба в 5 сета от Новак Джокович, в може би един от най-великите финали на Уимбълдън.


На този етап швейцарецът не е взел решение дали да участва на олимпийските игри в Токио, които започват малко след края на надпреварата в Англия.


„Вътрешно в себе си съм убеден, че искам да играя поне до Уимбълдън. Сега пред мен стои на дневен ред да реша дали да продължа до олимпийските игри в Токио. Вече говорих с моя екип, попитах ги,  те какво мислят по въпроса. Допитах се и до моята съпруга Мирка. Ще взема решение до няколко седмици“, каза Маестрото.


Припомняме, че олимпийският златен медал на сингъл е единственото голямо отличие в света на тениса, което отсъства в колекцията на 38-годишния швейцарец. Той има единствено титла на двойки от най-големия спортен форум на планетата.


В края на седмицата Федерер ще бъде на корта в Женева за третото издание на Лейвър къп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец