Свързани новини

11.09.2019 12:49

Le Parisien: Михаел Шумахер излезе от кома

Видян 1601 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седемкратният шампион във "Формула 1" Михаел Шумахер е дошъл в съзнание. Новината бе съобщена от френския в. "Le Parisien", който първи съобщи, че 50-годишният германец е настанен за лечение в парижката болница "Жорж Помпиду". Шумахер е настанен в отделението по кардиология, като е в ръцете на едно от най-големите светила в сърдечната хирургия - професор Филип Менаш. 69-годишният кардиохирург е пионер в използването на трансплантация на стволови клетки при сърдечна недостатъчност. В болницата е забелязана и друга знаменитост - проф. Жерар Саян от Института за мозъка и гръбначния мозък в Париж. При транспортирането до болницата вчера носилката на Шуми е била покрита със синьо одеало, което закрива напълно тялото и лицето му.


Около 17.15 часа вчера в болницата бе забелязан да влиза президентът на Международната автомобилна федерация и близък приятел на Михаел Шумахер - Жан Тод. Той остана в лечебното заведение около 45 минути, а на излизане запази пълно мълчание.


Днес обаче "Le Parisien" цитира медицинска сестра от кардиологията, която е потвърдила пред изданието, че Михаел Шумахер се намира в кардиологията и е в съзнание.


Седемкратният шампион във Формула 1 претърпя инцидент във френските Алпи, докато караше ски през декември 2013 г., при който получи тежки мозъчни травми. Още тогава се считаше от лекарите, че някои от тях са с необратими последствия.


Шумахер претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария, а през септември 2014 г. беше преместен за по-нататъшното лечение у дома в будна кома.


Оттогава за състоянието му се знае много малко, тъй като съпругата му Корина отказва да коментира каквато и да било информация, свързана с Шуми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп