18.08.2019 08:08

Ансамбълът ни спечели сребро в Минск

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели сребърните медали в многобоя на Световната купа в Минск.


Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска  показаха изключително силни и сложни композиции, демонстрираха идея, стил, класа, присъствие на килима. Българките бяха единствените изиграли без грешкта и двете си съчетания, но след скандално съдийство състава ни не успя да спечели титлата . За композицията с 5 топки  нашите момичета получиха оценка от 28.850, а за тази с три обръча и 2 чифта бухалки бяха оценени с 28.800 и така със сбор от 57.650 т. се окичиха със сребърните медали.


Първи, след изпълнения и на двете съчетания с грешки стана  отборът на Русия със сбор от 59.050 токи (29.200 точки - топки и 29.850 точки - обръчи и бухалки) , трети са домакините от Беларус със сбор от 57.450 точки ( 28.750 топчки - токи и 28.700 точки - обръчи и бухалки).


В индивидуалния многобой Боряна Калейн се класира на шесто място. Възпитаничката на Мариана Пакмукова  се класира за финалите на бухалки, лента и топка. Втората българка Невяна Владинова завърши 13-та, а шампионка в многобоя е рускинята Дина Аверина.



"Фантастична и силна България днес! Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя днес на световната купа в Минск. Българките бяха единственият отбор, който изигра безгрешно своите композиции! Диамантите ни играха по-уверено отвсякога! Показаха невероятна класа, характер и зрелищен спектакъл! При такова напрежение, при такава жестока конкуренция, лъвиците на Весела Димитрова излъчваха завидно хладнокръвие и спокойствие. Българският ансамбъл беше безапелационно най-силният отбор на тази световна купа. Утре и следващата купа, и на световното в Баку, и на ОО в Токио, просто трябва да играят така - уверени, концентрирани, зрелищни и смели!



Боряна най-сетне показа какво може! Над 23 оценка на бухалки. За да постигне това, за което е родена ( шампион), трябва да играе точно така - смела, не спестяваща нищо, но максимално концентрирана! Но най-важното - трябва да осъзнае, че трябва да работи денонощно в тренировъчната зала на “Раковски”. Друг път за нея няма!



Неви допусна “желана” грешка на бухалки, след което всичко си дойде на място...



След днешния ден - България е с най-силния и зрелищен ансамбъл в света!



Боряна показа, че може много и е сред най-силните 3 в света!



Неви може да се бори за медал на световното и трябва да даде всичко от себе си, за да го постигне!



Пак ще напиша: При невиждана конкуренция и сложна художествена гимнастика, България е сред най-силните в света и пише история!", коментира в социалните мрежи президентът на родната централа Илиана Раева.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и