Свързани новини

02.08.2019 15:15

Признание за родното айкидо

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на нашата федерация Пламен Юруков беше избран за член на Управителния съвет на Европейската айкидо федерация. Това се случи по време на Общо събрание на Европейската централа в столицата на Холандия, Амстердам. На събитието присъстваха Мицутеру Уешиба - правнук на основателя на айкидо Морихеи Уешиба и цялото ръководство на Световната айкидо федерация.

"За мен е огромна чест да бъда избран в Управителния съвет на Европейската айкидо федерация. Приемам този отговорен пост като признание за работата на целия ми екип. Това ни задължава да се трудим още по-усърдно за развитието на айкидо и промотиране на ценностите, които нашият спорт възпитава, в България, Европа и света", заяви след избора си Юруков.

В специално видео послание Еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич приветства в Мицутеру Уешиба в Европа. През тази година се честват 60 години от установяване на дипломатическите отношения между Япония и Обединена Европа, а през 2018 г. стартира политически диалог в сферата на спорта. Преди 3 години пък Европейската комисия покани Световната айкидо федерация за стратегически партньор на Европейската седмица на спорта, която се провежда в ЕС през септември. Айкидо е и част от проекти по програма Еразъм+ за превенция на агресията.

"За нас е радостно, че Европейските айкидо организации се мобилизираха в промотиране на физическата активност и здравословния начин на живот. Изграждането на здрав мост между физическата активност и образованието е наш основен приоритет. И бойно изкуство като айкидо има огромен потенциал за изпълнението на този приоритет. Използвам случая да поздравя всички новоизбрани членове на Управителния съвет на Европейската айкидо федерация и да им пожелая успех", заяви Наврачич в изявлението си.

През месец юни 2020 година ще се отбележат 30 години Българска айкидо федерация и 35 години айкидо в България. Специален гост ще бъде правнукът на Морихей Уешиба - Мицутеру Уешиба.


Снимка: Фейсбук



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и