26.07.2019 10:00

Лудогорец измъкна 1:1 в Исландия в гол в 92-ата минута

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шампионът Лудогорец мина през "иглени уши", за да стигне до 1:1 като гост на Валур (Рейкявик) в първи мач от 2-ия кръг на турнира Лига Европа. Абел Анисе изравни в добавеното време, след като исландците откриха още в 12-ата минута. Лудогорец създаде много положения през второто полувреме, но тимът има много върху какво да работи, както и играчи за подмяна.


Домакините откриха резултата в 12-ата минута след изпълнение на тъч. Ласе Петри хвърли силно тъч , след поредица изчиствания тя беше свалена от Старке Хедлунд и отново в Петри, който с мощен изстрел вкара за 1:0. Датчанинът намери топката по най-добрия начин, а късите ръце на вратаря Пламен Илиев нямаше как да спрат удара, попаднал в огромна опразнена зона.


Българските шампиони реагираха мигновено и само в рамките на 3 минути изпуснаха три шанса чрез Горалски, Кешерю и Жоржиньо. И трите пъти обаче българските футболисти не бяха точни. В 32-ата минута и защитникът Форстър пробва късмета си от фаул. Мощният му удар обаче беше изваден в корнер от Антон Ейнарсон.


В последната минута на първото полувреме Мавис Чибота можеше да изравни, след като тръгна на скорост, направи двойно с Кешерю и точно в момента на удара беше блокиран с шпагат от бранител на Валур.


Второто полувреме започна с натиск на Лудогорец, но или гостите бързаха и бяха неточни, или пък защитата на домакините беше безгрешна. В 60-ата минута Жоржиньо пропусна за пореден път, след като топката му беше сложена на главата и той от 3-4 метра стреля в аут. Още една атака в 65-ата минута беше завършена с удар от 10-ия метър, но защитата самоотвержено спря с телата си удара на Вандерсон. В 72-ата минута Клаудиу Кешерю с удар с врата си беше близо до гола, нескопосано засичайки центриране на Сисиньо. Вратарят отби леко, но гръцките съдии не видяха намесата му.


Две минути по-късно Йонсон можеше да вкара втори гол при една контраатака. Той получи топката малко по диагонал от ляво, стреля, а вратарят Пламен Илиев с късмет спаси.


В 85-ата минута Швиерчок и Кешерю последователно пропуснаха две добри възможности. При първата полякът искаше нарушение, а секунди по-късно Кешерю изпрати топката в аут след центриране на Сисиньо.


Съвсем в края на редовното време след пробив на Вандерсон топката беше изчистена буквално от голлинията, а в 92-ата минута Абел Анисе от 2 метра с глава непокрит вкара за 1:1 след пробив и центриране на Вандерсон.


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци