Свързани новини

08.07.2019 09:32

ЦСКА и Левски скочиха срещу монопола на Домусчиев

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на Лудогорец и Нова е в четворен конфликт на интереси, твърдят червените


Двата най-големи български гранда ЦСКА и Левски скочиха срещу монопола на собственика на Лудогорец – Кирил Домусчиев. Червените изпратиха ултимативно писмо до Българския футболен съюз, в което настояват да бъде преразгледан договорът за телевизионните права в родния футбол през следващия сезон. Според босовете на червения клуб Домусчиев е окупирал българския футбол и е в четворен конфликт на интереси. Ако БФС не вземе мерки червените заплашиха да сезират европейската футболна централа (УЕФА), която едва ли ще погледне с добро око на действията на собственика на Лудогорец, който коли и беси в бг-футбола.


Самият договор за телевизионните права за излъчването на Първа професионална лига е сключен между футболния съюз и фирмата Футбол Про Медия, чийто собственик е босът на разградчани. В същото време Домусчиев е и собственик на телевизията, която излъчва футболните срещи от родния шампионат, а освен това той е член на Изпълкома на Българския футболен съюз. Самата телевизия уж плаща по договор милиони на Футбол Про Медия, за да излъчва срещите от родното първенство. Излиза, че Домусчиев си плаща сам на себе си. Футбол Про Медия, която пък притежава правата за първенството дава пари на БФС, който след това ги разпределя между всички участници в Първа професионална лига.  Според червените не е нормално собственик на футболен клуб да притежава правата за излъчване на срещите от родния шампионат и в същото време да е собственик на телевизията, която предава мачовете и да бъде член на ръководството на БФС.


В своето писмо до БФС червените настояват да им бъде разрешено да сключат договор за предоставяне на телевизионните и рекламните права за футболните срещи с участието на тима. Клубът изказва и твърда готовност да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/2020 г. занапред.


За миналия сезон клубовете и футболният съюз са си поделили 6 милиона лева, платени от фирмата на Домусчиев. БФС е взел 600 000 лева, а останалите 5 400 000 са били поделени между отборите. За оставащите два сезона от договора сумата ще нарасне на 6,5 милиона лева. Всеизвестен факт, е че срещите на ЦСКА и Левски от родното първенство предизвикват най-голям зрителски интерес. Действията на двата гранда може сериозно да ударят по джоба на Домусчиев. Самият той отказа коментар по темата пред бТВ. Същото направиха и от футболната ни централа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец