01/02
24.06.2019 09:26

Куп медали за България от Европейските игри

Видян 841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България спечели първите си шест медала от Европейските игри в Минск. Първото отличие за България донесе Цветелина Цветанова от турнира по самбо. В категория до 48 килограма тя стигна до бронзовия медал. . Цветанова победи в битката за третото място румънката Даниела-Михаела Кис с 3-1 точки.
   Вторият медал за страната ни стана притежание на Антоанета Бонева. Тя също  спечели бронзовото отличие на 10 метра въздушен пистолет в спортната стрелба с 218.1 точки.
Златото заслужи сръбкинята Зорана Арунович с 241.2 точки, а втора се класира олимпийската шампионка от Рио де Жанейро 2016 Анна Коракаки (Гърция) с 238.9 точки.
Другата ни представителка в дисциплината Мария Гроздева, която вчера бе рожденичка, остана на една точка от финала.
В художествената гимнастика Катрин Тасева донесе сребърен медал за България. Тя стигна до второто място в съчетанието на топка, като получи оценка 21,400. Нашето момиче  бе изпреварена само от състезателката на Изрел Линой Ашрам с 22,500 т. Трета остана рускинята Дина Аверина (осемкратна световна шампионка)  с 21,300т. В съчетанието на лента Тасева пък стигна до бронзовото отличие в надпреварата. Турнирът по художествена гимнастика в Минск е на изключително високо ниво, в него участват световни и олимпийски шампионки.
Страната ни със сигурност ще има поне още два медала, след като джудистът ни Ивайло Иванов се класира на финал в категория до 81 кг, а Мария Оряшкова също стигна до спора за титлата. Това им гарантира поне сребро.
На предишните игри в Баку преди четири години българските спортисти извоюваха десет медала - един златен, четири сребърни и пет бронзови.


Снимки: БОК, Костадин Андонов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще