19.06.2019 10:06

Бразилка подобри рекорда на Клозе за най-много голове на световни

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборите на Бразилия и Австралия си осигуриха класиране за осминафиналната фаза на Световното първенство по футбол за жени, което се провежда във Франция, предаде БНР.

Във Валансиен Бразилките надиграха Италия с минималното 1:0 след попадение на Марта от дузпа в 74-ата минута. Това бе 17-ият гол на нападателката на световни първенства, с което тя оглави еднолично вечната класация за голмайстори на световни финали при мъжете и жените, като изпревари Мирослав Клозе, който има 16 попадения.


Към Бразилия във фазата на 1/8-финалите се присъедини и тимът на Австралия. В Гренобъл представителките на страната континент не оставиха шансове на Ямайка и ги победиха с убедителното 4:1. И четирите попадения бяха отбелязани от Сам Кър, докато почетният гол за Ямайка вкара Хавана Солон.

Така в крайното класиране в група C Италия, Бразилия и Австралия завършиха с равен брой точки – по шест, но италианките оглавиха таблицата поради по-добрата си голова разлика.


Бразилките останаха втори, докато австралийките – трети. Австралия вече знае своя съперник в спора за място на четвъртфиналите и това е Норвегия, като мачът ще се проведе в събота. Италия и Бразилия ще почакат, за да разберат своите опоненти. "Адзурите" чакат Нигерия или Китай, докато "селесао" ще играе срещу един измежду домакина Франция и Германия.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и