13.06.2019 13:06

Гришо: Искам поне една титла от Големия шлем

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров иска да бъде запомнен "като човек като всички останали" и шампион от Големия шлем. Българският тенисист разказа пред списание GIO за това какви са целите пред него.


"В тениса обичам надпреварата, всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват", каза Димитров.


Той не гледа към "рекордите" в тениса, както се изразява в английски стил, а иска да спечели поне една титла от Големия шлем, с което да бъде запомнен от феновете.


"Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите, това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания и т.н. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като шампион от турнир от Големия шлем."


Попитан за най-силните си оръжия на корта, Димитров обясни, че няма само едно.


"Бих искал да кажа, че това са някои от ударите, но мисля, че основното е как използваш тялото си – движението и ловкостта. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много умствен спорт, трябва да използваш физическото си състояние", добавя бившият №3 в света.


От следващата седмица българският тенисист започва сезона на трева. От 17 до 23 юни Димитров е заявил участие в турнира в Куинс, който е от категория АТР 500. Надпреварата в Лондон ще бъде подгряващ турнир преди Уимбълдън. Димитров е шампион в Куинс от 2014 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от