07.06.2019 09:26

Вицепрезидентът на световния футбол бе арестуван в Париж

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепрезидентът на световната футболна асоциация (ФИФА) Ахмад Ахмад, е бил арестуван в Париж. 59-годишният функционер от Мадагаскар, който е президент на африканския футболен съюз (CAF), е бил задържан и отведен за разпит от служители на Централното бюро за борба с корупцията и финансовите нарушения, съобщава Сега.


Официалната реакция на ФИФА бе предпазлива: "ФИФА не е запозната с детайлите около разследването и по тази причина не е в позиция да прави каквито и да е коментари по тази тема. Потърсихме френските власти за повече информация, която би могла да бъде релевантна към разследванията, които се водят от Комисията по етика."


По-рано през годината Ахмад, беше обвинен от генералния секретар на CAF Амр Фахми в раздаване на подкупи за президенти на национални асоциация и финансови злоупотреби в размер на стотици хиляди щатски долари.


Арестът на Ахмад е само ден след края на конгреса на ФИФА в Париж. Там досегашният шеф на световния футбол Джани Инфантино бе единствен кандидат и бе преизбран с аплодисменти, а след това заяви: "Вече никой не говори за криза във ФИФА или за започване от нулата. Никой не говори за скандали или корупция, говорим за футбол. Може да се каже, че променихме ситуацията. Тази организация премина пътя от това да бъде токсична, почти престъпна, до това, което трябва да бъде - организация, която развива футбола и вече е синоним на прозрачност и честност", каза Инфантино.


По ирония на съдбата Инфантино, който бе генерален секретар на ФИФА получи шанс да стане президент, след като на предишния конгрес на ФИФА - през 2015 г. в Цюрих, швейцарската полиция, съвместно с агенти на ФБР, арестува висши футболни функционери. В корупция тогава бе обвинен и самият президент Сеп Блатер, но делегатите на конгреса го преизбраха. Само три дни по-късно - на 3 юни 2015 г., Блатер подаде оставка заради доказателствата срещу него. И на извънредния конгрес на ФИФА - на 26.02.2016 г. Инфантино бе избран за първи мандат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец