01.06.2019 09:06

Волейболистите ни с първа победа в Лигата на нациите

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Канада с 3:1 гейма , в отделните чести 25:20, 26:24, 19:25, 25:17 точки, в първия си мач от втора група в първия уикенд на волейболната лига на нациите, който се провежда в аржентинския град Мендоса.


Така българите започнаха отлично участието си в световната надпревара и записаха първи три токи в актива си, а селекционерът Силвано Пранди направи успешен повторен дебют начело на България.


Страхотен мач за българския тим изигра Николай Учиков, който бе над всички с отбелязани 27 точки. За "кленовите листа" Шарън Върнън-Евънс реализира 22 точки.


Националите ни започнаха стабилно и бяха водещият тим на полето, като  спечелиха първия гейм с комфортна разлика - 25:20 точки.


Втората част започна равностойно, след това „кленовите листа“ поведоха с 18:14. Нашите успяха да стопят пасива си и да изравнят при 23:23. В решаващите минути България отново се наложи, след две поредни грешки на съперника и (26&24 точки) поведе с 2:0 гейма.


Третата част бе под диктовката на канадците, които взеха преднина, задържаха я докрай и спечелиха гейма - 19:25 точки, като се върнаха в играта с 2:1 гейма.


Канадците отбелязаха силно начало в четвъртия гейм, като поведоха с 5:2, но не успяха да запазят превъзходството. Националите ни направиха обрат, а на второто техническо прекъсване вече водеха с 16:11. Това бе преломен момент, като българите увеличиха преднината си на 19:12 и спечелиха безпроблемно гейма - 25717 точки, а с това и крайната победа с 3:1 гейма.


"Няма как да не съм доволен, че започнахме с победа участието си в Лигата. Спечелихме срещу един много добър отбор и това ме прави щастлив. Поздравявам момчетата и феновете, които ни стискаха палци пред телевизионния екран. Същевременно обаче си давам сметка, че и двата тима допуснаха много грешки, което е нормално за тази фаза на турнира. В подобни срещи е победител този, който направи по-малко грешки. Видяха се хубави неща, но имаме и много за подобряване. Надявам се в следващите мачове това да се случи и да бъдем по-убедителни. Сега ни чака мач с домакина на турнира Аржентина и целта ни е да се представим по най-добрия начин", сподели след срещата  Силвано Пранди за официалната Фейсбук страница на БФ Волейбол.


Резултати и от по-интересните мачове в този кръг: Франция - Русия - 3:1 гейма, Бразилия - САЩ -  3:0 гейма. Успехи записаха още Германия, Япония и Полша.


Тази нощ в 3 часа и 10 минути е втория мач на националите ни срещу състава на домакините от Аржентина.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате