Свързани новини

27.05.2019 14:56

Сестри Стоеви дават БФ Бадминтон на главния прокурор

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви се подготвят да подадат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и до Софийската градска прокуратура, обяви адвокатът им Радостин Василев. По думите му те подозират злоупотреби с отклоняване на пари от наградни фондове, които те са спечелили още през 2015 г.


Преди седмица двете обявиха, че се предават, защото повече не издържат, и че занапред няма да играят за България. Тогава те обвиниха българската федерация в отклоняване на средства, отпуснати от държавата за подготовката им. Председателят на федерацията Володя Златев заяви, че може да докаже, че сумите са превеждани по сметките на европейските шампионки.


"След като ръководството на федерацията се сменя, отношението към европейските шампионки става все по-трудно и непоносимо", заяви Василев. По думите му до 2018 г. федерацията е превеждала сумите на двете, а те от своя страна са се отчитали чрез фактури. След това обаче състезателките трябвало сами да си плащат, след което да представят фактури и едва впоследствие те да се осребряват, каза адвокатът.


"Те нямат никакви претенции към бюджет, който не им се полага. През 2018 г. двете момичета са изкарали от наградни фондове и участие в комерсиални турнири лични техни средства в размер на 150 хил. лева", добави Василев. Той обясни, че тези пари се превеждат от международната федерация на българската федерация, която ги предоставя на Стоеви.


"Така че българската федерация с тези си твърдения, че им е предоставила над 100 хиляди лева - тя им е предоставила това, което си е тяхно", посочи адвокатът. Екипът на Стоеви ще поиска да бъде отнет лицензът на българската федерация.


Стоеви обявиха, че са непреклонни в решението си повече да не играят за България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей