Свързани новини

22.05.2019 12:00

БФ Бадминтон: Сестри Стоеви са прибрали 100 000 лева през 2018 г.

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейските шампионки на двойки в бадминтона за 2018 г. – сестрите Габриела и Стефани Стоеви, са получили повече от 100 000 лева за подготовка от федерацията само за изминалата година. Това обяви пред bTV президентът на централата Володя Златев.


„Те са най-платените, смея да кажа, състезатели. В България по всички видове спорт, като подготовка и участие в международен спортен календар”, споделя Златев.


Разкритието му е в отговор на нападките на сестри Стоеви към него, че средствата, които държавата предвижда за тях, не отиват по предназначение, а се насочват към други състезатели от националния отбор.


Във вторник Габриела и Стефани пуснаха открито писмо в своята Фейсбук страница, с което съобщиха пред обществеността, че са взели решение занапред да не играят под флага на България, а да си намерят нова страна, която да представят.


“Стана ясно, след като имаше отказ да играят за Република България на отборното европейско първенство. Благодарение на треньора им с френски паспорт, но български бадминтонист – Михаил Попов, те явно имат желание да играят за чужда държава”, коментира още шефът на бадминтона.


Володя Златев показа документ, според който момичетата са премирани и с повече от 50 000 лева за европейската титла, която спечелиха миналата година на първенството на Стария континент в Испания. Според него, повече от половината средства, с които федерацията субсидира своите спортисти на ниво национален отбор, отиват именно по сметка на двете ни най-добри и най-талантливи състезателки.


От началото на годината пък Стефани и Габриела Стоеви са получили над 17 000 лева от централата за участие в предстоящите турнири и за подготовка.


В същото време, министърът на спорта Красен Кралев разпореди финансова проверка в централата по бадминтон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако