03.05.2019 09:30

Арсенал обърна Валенсия за 3:1

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Арсенал взе важен аванс срещу Валенсия, след като на своя „Емирейтс” победи с 3:1 в първи полуфинален двубой от Лига Европа. Двубоят предложи много интересни моменти пред двете врати, а попадение в последните минути на Обамеянг донесе ценната преднина от два гола за футболистите на Унай Емери.

Противно на очакванията гостите от Испания започнаха по-добре срещата и след само 11 минути игра вече бяха напред в резултата. Центриране от корнер хвана неподготвена разколебаната в последните мачове защита на Арсенал и Муктар Диакаби се оказа на точното място, за да реализира. Той получи подаване с глава от забравения на задна греда Родриго и надскочи трима футболисти в „червено-бели” фланелки, за да вкара от непосредствена близост във вратата на Чех - 0:1.

Голът разколеба малко „артилеристите”, но благодарение на ударното си дуо Обамеянг – Лаказет домакините съумяха бързо да се върнат в мача. Габонецът увлече няколко футболисти на Валенсия в наказателното поле, включително и вратаря Нето, и пусна пас за Лаказет, който не празна врата не сбърка - 1:1. Осем минути по-късно отново французинът бе в прегръдките на своите съотборници. Той бе намерен по чудесен начин от Гранит Джака и измъкнал се от своя пазач, нанесе удар с глава. Нето не реагира по най-добрия начин и топката се отби в гредата, след което премина голлинията с целия си обем – 2:1.

След почивката нови възможности за гол не липсваха, като най-сериозния пропуск направи отново Лаказет, който се размина с топката при добро центриране. Това щеше да означава хеттрик за него. В самия край на мача Пиер-Емерик Обамеянг се възползва от груба грешка в отбраната на Валенсия и се разписа за крайното 3:1.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и