21.04.2019 08:04

Ювентус спечели осма поредна титла в Италия

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ювентус спечели осма поредна титла в Италия пет кръга преди края след победа с 2:1 над Фиорентина и пет кръга преди края има аванс от 20 точки пред втория Наполи. Неаполитанците имат мач в понеделник у дома с Аталанта, но при успех могат да съкратят на 17 точки пасива си. Защитникът Алекс Сандро и автогол на Херман Пецела се разписаха за обрата, след като бранителят Никола Миленкович откри резултата в полза на Фиорентина. Така Юве вдига своята 35-а титла в историята и осма поредна. Това превръща Старата госпожа в отбора, който има най-дълга серия в големите първенства на континента. Също така те изравняват рекордите на Интер, Фиорентина и Торино за най-ранно спечелена титла.

Ювентус изоставаше на своя стадион още в 6-ата минута, след като бранителят Никола Миленкович се сблъска със съотборника си Даниеле Ругани при опита им да реагират на центриране на Федерико Киеза и изненадаха вратаря Войчех Шчесни. Ла Виола продължи да заплашва вратата на полския страж на домакините чрез Кевин Миралас, Джовани Симеоне и Киеза, който удари и странична греда в 34-ата минута. Но Сандро изравни резултата три минути по-късно с плонж с глава. Вдъхновеният Киеза удари и горната греда в края на първото полувреме. Но Юве стигна до победата осем минути след началото на второто полувреме благодарение на Пецела, който при опита си да изчисти ниско подаване на Кристиано Роналдо прати топката в собствената си врата. Юве контролираше събитията на терена до края на мача, като се наложи веднъж и Шчесни да се намеси при удара на Брайън Дабо.

Източник: БНР, снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни