21.03.2019 15:42

Националите си разделят € 2 млн. при класиране на Европейското

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският футболен съюз ще отпусне премия в размер на повече от €2 млн.,  ако националният ни отбор се класира за предстоящото европейско първенство. Тимът ни е в една квалификационна група със съставите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Първите два тима от всяка група ще се класират директно за шампионата на Стария континент. Останалите 4 квоти идват от Лигата на нациите, като за тях в зависимост от класиралите се през квалификациите може да има промени.


 Парите ще бъдат разпределени  в зависимост от броя изиграни мачове от футболистите. Очаква се в близките дни да има разговор по този повод между някои от тарторите, селекционера Петър Хубчев и отговорника за националните отбори и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. Състезателите най-вероятно ще бъдат представени от капитана Ивелин Попов и централния защитник Николай Бодуров. Засега за отделните мачове бонуси няма да има. При добро представяне обаче е възможно да има промяна.


Българският футболен съюз пък ще получи от УЕФА € 9,25 милиона, ако представителният ни тим се класира за Евро 2020. Това е повече от годишния бюджет на централата ни, която е заделила 18 млн. лева за 2019 г.


Националите ни стартират участието си в квалификациите за Евро 2020 днес с двубой срещу Черна гора. Съперникът ни изглежда сериозно е подценил нашия отбор. преди дни треньорът на Черна гора обяви, че не вижда добри български футболисти.  Вчера пък медиите в страната единодушно се обединиха около мнението, че равенството с България няма да е добър резултат.


В същото време Петър Хубчев извика голмайстора на Левски – Станислав Костов в тима. Футболистът на сините ще заеме мястото на контузения Кирил Десподов, който пропуска първите два мача за нашите. Двубоят с Черна гора е днес от 19:00 ч. на националния стадион Васил Левски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Отдайте се на неща, които ви доставят удоволствие

Днес е ден, в който не бива да забравяте да се обадите