19.03.2019 15:50

Определиха 50-те най-велики треньори в историята

Видян 1040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ринус Михелс беше избран за най-добър треньор в историята от списание Франс футбол. Холандецът, който почина през 2005 г., беше определян за баща на тоталния футбол.


Михелс налага тактиката в началото на 70-те години на миналия век, с което променя изцяло облика на спорта. С добра физическа подготовка и поливалентни умения всеки играч (без вратаря) е способен да замени позицията на съотборник, като идеята е да се създаде числено предимство съответно в атака или защита.


Сред най-големите му успехи е спечелването на Купата на европейските шампиони (КЕШ – сегашната Шампионска лига) с Аякс през 1971 г. Михелс извежда националния отбор на Холандия до финала на световното през 1974 г., а през 1988 г. триумфира на европейското с тима.


Втори в класацията на Франс футбол е сър Алекс Фъргюсън, който остави значима следа в Манчестър Юнайтед при престоя си от 1986 до 2013 г. Тройката допълва Ариго Саки, като италианецът беше в основата за успехите на Милан през 80-те и 90-те години на миналия век.


В челната десетка са още Йохан Кройф, Хосеп Гуардиола, Валери Лобановски, Еленио Ерера, Карло Анчелоти, Ернест Хапел и Бил Шенкли.


Други имена, които намират място в класацията на 50-те най-добри треньори в историята, са Жозе Моуриньо (13), Луис ван Гаал (18), Зинедин Зидан (22), Юп Хайнкес (25), Юрген Клоп (27), Диего Симеоне (31), Арсен Венгер (32), Рафаел Бенитес (37) и Антонио Конте (49).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.