18.03.2019 10:03

Алберт Попов завърши сезона с 23-то място във финалите на Световната купа

Видян 1190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се класира на 23-то място в слалома на финалите на Световната купа по ски-алпийски дисциплине в Солдеу (Андора). Българинът остана на последното място от завършилите с пасив от 3.22 секунди.


Попов финишира 21-ви в първия манш. След втория манш Алберт Попов остана на 23-а позиция. Победата грабна французинът Клеман Ноел. Той беше най-бърз в първия манш с 54.21 секунди и успя да запази достатъчно от аванса си във второто спускане, за да запише трети триумф в кариерата си.Втори на 18 стотни от секундата завърши австриецът Мануел Фелер, а трети на 83 стотни се нареди Даниел Юле от Швейцария.


Световният шампион Марсел Хиршер (Австрия) се представи разочароващо и завърши 14-и с изоставане от 1.62 секунди, след като даде най-слабо време във втория манш.


Хиршер за трети последователен сезон и общо за шести път взе и малкия Кристален глобус в слалома със 786 точки през сезона.


В генералното класиране Хиршер триумфира за осма поредна година с 1546 точки, следван от Алекси Пентюро (Франция) с 1145 точки и и Кристоферсен с 1047.


Алберт Попов спечели 95 точки през сезона в слалома и зае 21-во място в крайното класиране в дисциплината преди финалите, което му даде шанс да бъде първият българин, който участва в последното състезание преди края на кампанията. Това е най-успешният сезон в кариерата на Попов, който на няколко пъти влезе в топ 30 и два пъти в топ 10 (шесто място в Шладминг и девето в Кицбюел)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева