13.03.2019 22:23

Исторически медал за България от Световното по биатлон

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българинът Владимир Илиев постигна исторически успех на световното първенство по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Той спечели сребърен медал в старта на 20 км. Стартиралият с №42 Илиев порази 19 от общо 20 мишени и успя да се пребори за първия в историята на родния биатлон при мъжете медал от шампионат на планетата. Илиев остана на 1:08.7 минута от победителя Арнд Пайфер. Германецът бе безгрешен в стрелбата и даде време 52:42.4 минути. Родният биатлонист остави след себе си френската легенда Мартен Фуркад и носителят на 17 медала от световни шампионати Тарей Бьо, който остана трети.


За Владо Илиев, който на 17 март навършва 32 години, това е най-големият успех в кариерата му. Роденият в Троян състезател има и европейска титла в спринта на 10 км от Дужники Здрой (Полша) през 2017 година. Той има и още две бронзови отличия от европейски първенства, както и сребро от Световните военни игри в Сочи през 2017 година.


Още двама българи се класираха в Топ 30. Димитър Герджиков е 21-и. Той направи само една грешка (във втората стрелба) и даде време с 3:42.3 минути по-слабо от това на шампиона. Европейският първенец в същата дисциплина от Минск миналия месец Красимир Анев пък зае 27-а позиция, с изоставане от 4:13.3 минути. Анев допусна общо 2 грешки - по една във всяка от първите две стрелби. След това Анев порази последните 10 мишени и това му позволи да намери място сред първите 30. Четвъртият ни представител - Антон Синапов, допусна по 2 грешки във всяка от първите три стрелби и не завърши състезанието.


"Все още не мога да осъзная какво се случва. Много съм щастлив, че всичко се получи. След пропуска на втора стрелба си помислих, че днес може да съм много високо в класирането, но въобще не можех да си представя, че ще взема медал. Дадох всичко от себе си и резултатът сам си дойде. Последната обиколка беше много тежка. Не ми беше останала почти никаква енергия. Виждам, че и на другите така им се получи. Вижте Тарей Бьо например", сподели Илиев след огромния си успех.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв