Свързани новини

06.03.2019 18:03

Човек на Божков е новият президент на Левски

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесменът Георги Попов, който е близък до Васил Божков и участва в управлението на част от фирмите му, беше представен като нов собственик на Левски по време на общото събрание на клуба. Заедно с него в Надзорния съвет влизат Александър Тумпаров и Михаил Тодоров.
Досегашният собственик на Левски Спас Русев не присъства на събранието в НДК.
Попов вече притежава 86.6% от акциите на дружеството. Това съответства на броя на акциите, които притежаваха досегашните трима основни акционери - Русев (49.89 %), бившият футболист Даниел Боримиров (18.42%) и Стоян Кръстев (бивш член на Надзорния съвет на ОББ) (18.42%).
"Първоначалната задача ще е да се осигурят средства за съществуването на клуба и посрещането на най-важните нужди. Предстои одитиране. Няма да бъде спестено нищо от никого и затова не бяха освободени от отговорност (членовете на досегашното ръководство)", каза след общото събрание Тумпаров, който е сред основателите на свързваната с Васил Божков букмейкърска къща Еврофутбол.
Изключително интересен е въпросът как може собственик на букмейкърска къща да бъде едновременно с това и президент на футболен клуб и това не е ли предпоставка за манипулиране на мачове.
Левски е в много тежко финансово положение, като направеният от новото ръководство одит показа задължения около 32 млн. лева.
Назначеният от Божков изпълнителен директор Павел Колев няколко пъти заяви, че клубът на практика е бил във фалит, и дори каза, че е бил на месец-два от прекратяване на дейността си. Той обяви преди две седмици, че Божков е платил над 3 млн. лева само за десет дни. След това клубът съобщи, че са погасени всички задължения, касаещи получаването на лиценз за Европа.
Сега Колев заяви, че Спас Русев не е намалил задълженията наполовина, каквото обещание даде.


Снимка: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева