20.02.2019 16:31

Колев: Божков даде 3 млн. лв. на Левски само за 10 дни

Видян 1163 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Васил Божков ще бъде реалният собственик на Левски, заяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев. По думите му бизнесменът само за десет дни е платил малко над 3 млн. лева.


"Голяма част от тези задължения, които УЕФА смята за дължими по финансовия феърплей, са платени. И те са платени от Васил Божков. Няколко милиона само за последните десет дни. Малко повече от 3 (милиона), ако трябва да съм конкретен", каза Колев в предаването Тази сутрин по бТВ. Колев уточни още, че предстои много важно плащане на дългове към НАП, който също възлизат на 800 000 лева.


Божков обяви преди седмица, че ще финансира и оздравява футболния клуб. Тогава чрез кратко прессъобщение от неговата Нове холдинг посочиха: "Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат".


Според Колев няма нищо притеснително в тези думи. "Васил Божков е един прагматичен човек, който развива различни бизнеси. Неговото завръщане във футбола може да бъде само в полза на футбола и най-вече на Левски по простата причина, че от това, което аз заварих в клуба, Левски на практика беше във фалит", заяви изпълнителният директор.


По думите му предстои много тежък оздравителен процес, при който обаче отборът няма право да се отказва да преследва спортни резултати.


"Одитът показа дългове малко над 32 млн. лева, натрупани от некомпетентно управление и, меко казано, странни решения", заяви Колев. Под странни решения той посочи привличането на играчи с нереално високи заплати за българския футбол и със систематично неплащане на данъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Този тарикат продължава с лъжите.Не са "малко",а множко над 32 милиона, към НАП не са 2 милиона, а повечко.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец