18.02.2019 10:22

Алберт не завърши първия манш в Оре

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сензацията ни в ските Алберт Попов не успя да завърши в първия манш на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Швеция). Българинът пропусна врата в спускането си и така не успя да вземе участие във втория манш на надпреврата. Преди да допусне грешката си Попов се движеше 18-и с изоставане от около 2,5 секунди от водача Марсел Хиршер от Австрия.


След злополучното състезание Попов призна, че изключително много го е яд от пропуснатия шанс. Както е известно преди Световното в Оре той ни зарадва с две много силни представяния, след като завърши 9-и в Кицбюел и 6-и в Шладминг.


“Успях да направя нелошо спускане, движех се доста добре до последната междинка. В последната част на слалома ми хвана кол - нещо, което се случва. Яд ме е, но в крайна сметка продължаваме напред, има още много състезания до края на сезона, така че стискайте палци, българите можем”, сподели Попов.


Сега пред Алберт  предстоят домашните стартове от Световната купа в Банско.


Световен шампион в слалома стана Марсел Хиршер. Това бе трети златен медал от първенство на планетата за австриеца в слалома. Така той изравни постижението на Ингемар Стенмарк, който също има три златни медала от най-техичната дисциплина.


Хиршер вече има пет индивидуални световни титли заедно с тези в гигантския слалом през 2017 г. и комбинацията през 2015 г. По този показател той се изравни на третото място във вечната класация със Стенмарк, Густав Тьони, Тед Лигери и Аксел Лунд Свиндал. С повече са французинът Жан-Клод Кили (6) и австриецът Тони Зайлер (7).


В гигантския слалом на Световното в Оре Попов завърши 29-и. В него (б.р. гигантския слалом) триумфира норвежецът Хенрик Кристоферсен, който детронира големия си съперник Марсел Хиршер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и