12.02.2019 16:56

Минимум 2 участия за България, за да играе Гришо в Токио

Видян 1673 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров ще трябва да запише минимум две участия с националния отбор в мачовете от турнира за купа Дейвис (неофициалното световно отборно първенство по тенис), ако иска да участва на олимпийските игри догодина. За Токио ще се класират първите 56 в световната ранглиста, които задължително трябва да са участвали поне два пъти в срещи от Купа Дейвис. Димитров не е играл за България от 2015г. и засега не покрива този критерий. Именно поради тази причина неотдавна се появи информация, че хасковлията ще играе за страната ни през този сезон. Неговият мениджър Георги Стоименов дори ракри, че по принцип Гришо имал желание да играе за нацтима, но някой или нещо му пречело. Кой е този някой или кое е това нещо така и не стана ясно от думите на мъжа на Катерина Малеева.


През тази година националите ни ще се изправят срещу Южна Африка през септември. Засега сигурните участници в тима ни са Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев. Чака се решението на Гришо. Това пък ще е единствената среща на тима ни през тази година. Следващите мачове ще бъдат в началото на 2020-а.


Дори да не запише нито един мач за купа Дейвис до Токио 2020, Димитров ще запази шанс да се класира. За целта той ще трябва да разчита, че към 8 юни 2020 г. ще е най-високо класираният играч от Европа, чиято страна няма друг добил право на участие представител. Това е доста вероятно, но все пак ще постави под риск мястото му в японската столица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате