Свързани новини

30.01.2019 09:31

Алберт продължава с отличните изяви и влезе в топ 6

Видян 2072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Българският скиор Алберт Попов продължи със силното си представяне в Световната купа и записа шесто място в нощния слалом в Шладминг. Три дни, след като беше девети в Кицбюел, 21-годишният българин отново се нареди сред най-добрите в най-техничната дисциплина от алпийските ски.


Класирането е личен рекорд за Попов в Световната купа. До началото на този сезон той нямаше влизане сред първите 30 и за България от 23.


 Нашето момче продължи с доброто си представяне в Световната купа, като за четвърти път от началото на сезона преодоля първия манш и влезе сред най-добрите 30. Попов беше 20-и в Леви през ноември, 16-и в Мадона ди Кампилио.


От 20 март 1985 г. българин не беше влизал в топ 6 в Световната купа. Тогава Петър Попангелов го постига в Парк сити.


Състезанието на пистата Планай беше спечелено от Марсел Хиршер, който взе своята десета победа от началото на сезона. Той покори за трети път нощния слалом след 2012 и 2018 г., като се изравни по този показател с Хенрик Кристоферсен. С повече победи в Шладминг е само Бенямин Райх (4).


Силното представяне на Алберт Попов в последните два старта от Световната купа по ски му помогна да се изкачи до 20-о място в дисциплината слалом. Българинът има актив от 95 точки след девет от общо 12 старта планирани в дисциплината.


С деветото място в Кицбюел и шестото в Шладминг Попов спечели 69 точки в рамките на три дни, което му помогна да направи голям скок. Пред него е опитният норвежец Себастиан Фос-Солваг със 102 точки и двукратният световен шампион в дисциплината Жан-Батист Гранж. Французинът обаче получи контузия и повече няма да кара през сезона, като Попов може да го изпревари.


Зад българския скиор са доказани имена в Световната купа като Джулиано Рацоли, Стефано Грос, Жулиен Лизеру и Матиас Харгин, като четиримата имат общо седем победи в слалома.


  Силното представяне на Попов в последната седмица ще му позволи да стартира с по-преден номер в следващите състезания и да гони нови точки. До края на сезона има три слалома – градският старт в Стокхолм на 19 февруари, както и двата стата в Кранска гора (10 март) и Солдеу (17 март).


Следващият старт на Попов ще бъде на Световното първенство в Оре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.