09.01.2019 11:12

Новак Джокович идва в България след месец

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новак Джокович ще дойде в България за турнира Sofia Open и ще се срещне с наши деца, за да ги тренира.


Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев, който повиши тон при въпрос за присъствието на Григор Димитров, зададен му в "Тази Сутрин" по bTV.


Припомняме, че най-добрият български тенисист заяви, че не е длъжен да участва на този частен турнир и призова българската федерация да прави повече надпревари от сериите Фючърс и Чалънджърс.


"Въобще не приемам тези думи на Григор като критика, тъй като е имало много Фючърси преди това, а той не е играл в тях. Да не изместваме темата.


В България има един прекрасен АТП турнир, който тази година ще е най-силен. Вместо да се радваме на този турнир, да коментираме, че България имала нужда от Фючърси, е несериозно.


Казал съм му на Григор, че винаги е поканен. От топ 20 в света, има 6 тенисисти, които ще дойдат в София. Нивото се вдига и българските зрители ще гледат тенис от високо ниво. Ние не правим турнира за един човек.


Турнирът е достатъчно силен и ще дойдат големи имена. Имаме и една уайлд кард, която ще дадем на отпаднал от "Австралия опън". Джокович ще бъде специален гост, ще се срещне с наши деца и широката общественост", заяви Кралев на висок тон.


Общо 6 души в топ 30 на световната ранглиста ще дойдат да играят в София, като четирима от тях са пред Григор в класирането. Освен това ще гледаме и трикратния шампион в Шлема Стан Вавринка.


Надпреварата започва на 4 февруари, а неин изпълнителен директор е чичото на Новак - Горан Джокович. Имаме уверение, че сръбската суперзвезда има запазен "уайлдкард", ако реши да участва на турнира. Такъв ще има и за друга звезда, която отпадне рано на Australian Open, предаде Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв