Свързани новини

18.12.2018 10:14

Инвестирали сме милиони в Гришо

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спортният директор на родната тенис федерация Пресиян Коев, направи любопитно изказване пред "Дарик".


Той отговори на думите на Григор Димитров, който определи тенис турнира в София като частен и коментира отказа му да игра в родината си.


Коев сподели, че не разбира какъв е смисълът в думите на тенисиста, но федерацията е вложила седемцифрена сума в развитието му, нещо, което не е правено за друг талант в България.


    "Искам да кажа нещо важно за начало - за четвърта година ще го има този турнир Григор е играл веднъж и много от нашите клубове ми казаха: "Вижте не знам как ще го направите, обяснете му на Григор да дойде да играе тук". След като Григор спечели турнира, при нас за един ден толкова деца се записаха, колкото никога преди това. Тоест най-силната притегателна сила е когато местната звезда печели турнир в своята страна. Дали има шанс да играе у нас сега, вие го чухте.


    Няма нищо тайно и скрито. Турнирът се случва със съдействието на Министерството на спорта, но има генерален спонсор и за да се проведе такъв турнир има сериозен бюджет. Това е най-голямото спортно събитие за 2017-а на Балканите. Отношенията на Григор с федерацията са официални и служебни.


    Ние често казваме, че само в България е така. Но всички големи играчи във всички страни имам деликатни отношения с местните федерации. Дел Потро миналата година не игра в Буенос Айрес, призна, че има нещо с федерацията. Мъри каза, че английската федерация не прави нищо. Големите играчи са ценни за спорта. Пожелавам на Григор да направи за спорта толкова като организатор, колкото като спортист.


    Той винаги е получавал писмена покана за Купа Дейвис. В тези покани е имало заложени точки, освен финансовите средства, е имало точка да е посланик на детската ни програма. Много често в последните години тези точки са отпадали. Неговият екип е държал той да бъде само за събитията.


    Ще ви разкажа една случка. България има мач с Гърция, националният ни тим тренира в Борисовата градина, той държи да е на корта "Малееви". Ние осигуряваме топки за подготовката му. И така докато отборът се готви в Националния тесни център, той бе в "Малееви". Той има индивидуална програма и когато е част от отбор.


    Рано или късно ще излязат съответните числа, това обаче няма да е сега. Искам да кажа, че средствата, получени от Григор Димитров, са с седемцифрена сума в български лева. Толкова пари е дала БФТенис за изграждането на Григор Димитров.


    Няма по-силна притегателна сила към младите хора да играят тенис, от това Григор да печели турнири у нас. За мен всяко усилие си струва да бъде помолен да дойде, но не знам колко големи трябва да са тези усилия. Убеден съм, че чува молбите на хората. В България обичаме да поляризиране. Не вярвам, че не чува, но той най-добре си знае какво му е. Трябва да отбележим две неща в края - 2017-а бе най-силната в кариерата на Григор и тя започна от София, тя започна с тази енергия. Тази енергия го носеше дълго време. Тя му помагаше", каза Коев.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне