12.12.2018 15:12

Борбата с най-много представители в топ 10 на Спортист на годината

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борбата има най-много представители в десетката за Спортист на годината. Сред най-добрите в българския спорт за 2018 г. попаднаха Тайбе Юсеин, Биляна Дудова и Кирил Милов. На световното първенство в Будапеща Юсеин спечели златен медал, а Дудова и Милов стигнаха до финали, но взеха сребърни отличия.


В топ 10  влизат и две състезателки от леката атлетика - сребърната медалистка от европейското Мирела Демирева и световната шампионка за девойки Александра Начева.


Сред най-добрите спортисти за 2018 година място намериха и бадминтониските ни – сестри Стоеви, които изпращат изключително успешен сезон. Най-добрият ни професионален боксьор – Кубрат Пулев също е в класацията. Боксьорката Стойка Петрова също попада сред номинираните. Единствената представителка на зимните спортове сред десетте най-добри у нас е сноубордистката Александра Жекова.  


Любопитен е фактът, че миналогодишният победител в класацията Григор Димитров изобщо не попадна в топ 10. Както е известно родният тенисист изпраща изключително слаб сезон, макар да стартира като №3 в света, и се срина до №19.


При отборите безспорно големият фаворит е ансамбълът ни по художествена гимнастика. Приза за най-добър треньор ще си оспорват наставничката на грациите Весела Димитрова, селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков, старши-треньорът на представителния ни футболен тим Петър Хубчев, както и треньорите по борба Петър Касабов и по лека атлетика Стойко Цонов.


В анкетата са гласували 139 спортни журналисти. Победителят ще бъде обявен на церемония, която ще се проведе на 20 декември от 20.30 ч. в Арена Армеец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог