24.11.2018 09:11

Серхио Рамос е дал положителна допинг проба през 2017г.

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Капитанът на Реал Мадрид - Серхио Рамос е дал положителна проба за забранено вещество, твърди платформата Football Leaks. Според разкритията това се е случило след финала в Шампионската лига през 2017 г., когато мадридчани победиха Ювентус с 4:1.


Става въпрос за веществото дексаметазон, което е кортикостероид и е в забранения списък на Световната антидопингова агенция (WADA). Неговата употреба се разрешава след специална молба при т.нар. терапевтична употреба за лекуване на мними заболявания.


Дексаметазонът често се използва за покачване на мускулна маса. Освен това помага за по-бързото възстановяване след тежка тренировка. Веществото помага и за засилване на връзките и сухожилията, правейки ги по-еластични. Рамос е бил заплашен от четиригодишна санкция, но от Реал са изпратили извинение до УЕФА, което е било прието. Според Football Leaks от клуба са се мотивирали със сбъркано лекарство, което е било дадено на централния защитник.


В бъдеще искаме от вас и вашият лекар да бъдете максимално предпазливи, когато попълвате формуляра за допинг контрол и по-точно обявяването на приетите вещества, са отговорили от Европейската централа. От там категорично отрекоха да прикриват Рамос и заявиха, че няма да разследват защитника.


Няколко месеца по-рано - през февруари 2017 г., на базата на клуба са пристигнали агенти за извънреден допинг тест, каквито са обичайна практика в Шампионската лига. Тогава от Реал са настояли, че въпросните агенти не са достатъчно професионални в своята работа и затова в крайна сметка лекарите на клуба взели пробите. Това е в разрез с правилника.


 Любопитен е въпросът, защо УЕФА не е започнала по-мащабно разследване срещу защитника, който в последните няколко години показва завидна форма. Интересно, защо европейската централа не отнеме част от трофеите, които спечели Реал с допингирания играч. Както е известно последните три години Белия балет неминуемо печели Шампионската лига, а Рамос има основна заслуга за тези успехи. Явно УАДА и другите големи спортни организации наказват само, ако става въпрос за някой руски спортист или евентуално български щангист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а