19.11.2018 10:11

България и Норвегия в битка за минимум 2,2 млн. лева

Видян 1175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България и Норвегия излизат днес в решителни срещи от група 3 на лига C от новия турнир на УЕФА – Лигата на нациите. Победителят в групата ще си гарантира 2.2 милиона лева от наградния фонд на надпреварата. Европейската футболна централа взе решение да завиши бонусите за победителите в отделните групи. Първоначално бяха предвидени по 1,4 милиона лева за първенците. Преди последните си срещи  България и Норвегия са с равни точки по 10, като лидери са скандинавците заради по-добрата си голова разлика. Днес възпитаниците на Петър Хубчев се изправят срещу Словения, а пък норвежците имат мач с Кипър. Родните национали трябва да търсят задължителна победа срещу словенците и да се надяват Норвегия да сбърка срещу островната държава. България може да излезе на първото място и при победа на скандинавците, но тогава трябва да вкараме два гола повече от тях в последните ни мачове (например да победим Словения с 3:0, а норвежците да бият само с 1:0 Кипър).


Освен това, първото място в групата ще ни даде сериозни шансове за класиране на Европейското първенство през 2020-а година. Всички победители от групите на лига C продължават към елиминационната фаза на надпреварата, а спечелилият лига C добива правото да участва на Бараж за класиране на Евро 2020, ако не се класирал през квалификациите преди това.


Също така, през следващата кампания нашите (б.р. ако спечелим групата си) ще са в Лига В, което ще ги изправи срещу по-сериозни съперници, а това значи по-голям интерес и повече приходи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец