Свързани новини

12.11.2018 10:11

Чичото на Джокович стана директор на турнира в София

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чичото на лидера в световната ранглиста Новак Джокович – Горан е новият спортен директор на тенис турнира в София, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той проведе среща с него и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков


Горан Джокович е чичо на световния №1 Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира Serbia Open. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация. Почетен консул на Сърбия в Княжество Монако.  Завършил е икономически науки в Белградския университет.


Четвъртото издание на турнира в София ще се проведе между 3 и 10 февруари догодина. В Арена Армеец ще дойдат носителят на три титли от Големия шлем – Стан Вавринка, както и поне шестима тенисисти от топ 30. Както е известно швейцарецът игра в Арена Армеец и този сезон, когато стигна до полуфиналите на надпреварата.


Дебют в София ще направят двама от най-добрите млади играчи в света - Стефанос Циципас и Карен Хачанов. 20-годишният гръцки тенисист спечели младежките финали на АТП в Милано. В петък той получи и наградата за най-прогресиращ играч в света за 2018 г.


Хачанов пък е най-високо класираният тенисист, който е заявил участие в София. 22-годишният руснак завърши сезона като №11 в света, след като спечели по впечатляващ начин мастърса в Париж, побеждавайки на финал световният №1 Новак Джокович.


Другите четирима от топ 30, които са заявили участие в София, са грузинецът Николоз Басилашвили (№21), испанците Роберто Баутиста Агут (№24) и Фернандо Вердаско (№28) и атрактивният французин Гаел Монфис (№29).


Искам да уточня, че това е само първата група от хора, които вече са подписали. Мисля, че е добро начало, сподели президентът на БФ Тенис Стефан Цветков.


Без съмнение това ще е най-силното издание на надпреварата в столицата. За съжаление, в София най-вероятно отново няма да видим най-добрия ни тенисист Григор Димитров. На този етап турнирът не влиза в плановете на хасковлията. Така той за трети път в общо четирите издания на надпреварата ще пропусне състезанието, което беше направено специално за него.  Все пак има минимални шансове да видим Гришо в Арена Армеец, очаква се новият спортен директор Горан Джокович да преговаря с екипа на тенисиста.


Турнирът ще е с награден фонд 524 340 евро. Това е с 42 280 евро повече от 2018 г. В надпреварата ще участват 32-ма тенисисти - 25-ма ще влязат директно в основната схема, четирима ще се класират от квалификациите, а трима ще се включат с "уайлд кард".


Плановете на организаторите са две от поканите да бъдат дадени на български тенисисти, а едната да бъдат пазена до последния в момент, в случай че някой от водещите състезатели прояви интерес. Отделно двама българи ще получат "уайлд кард" за участие в квалификациите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви