06.11.2018 14:11

Стоичков: Хърватия и Румъния ни изпревариха във футбола

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хърватия и Румъния ни изпревариха във футбола, с тъга разкри единственият българин носител на Златната топка – Христо Стоичков в дебютния епизод на предаването Плюс минус по Нова телевизия. Пред водещите Владимир Сиркаров и Кузман Илиев Камата добави още, че ние не притежаваме манталитета на северните ни съседи или на финалиста от последното световно първенство в Русия.


Според легендарния номер 8 българските футболисти са еднодневки – от днеска за утре.


„Гледаме как да си направим една татуировка и да сложим две обеци и да вкарам една дузпа, да вкарам един гол или един фаул. Ние живеем от днеска за днеска. Ние не живеем с една стратегия за времето”, заяви Стоичков пред водещите.


Той добави, че има до някаква степен вина за картинката в родния футбол:


"Не можах да класирам отбора за Световно първенство, не можах да класирам отбора за Европейско първенство. И дойде един момент, в който казах: „Ицо, затвори тая страница и си тръгни!” И си тръгнах. Но аз се затворих в моята стая, преосмислих нещата, взех си багажа и си тръгнах".


Легендата на ЦСКА и Барселона обаче отказа да критикува управниците в родния футбол.


Няма да ме чуете да критикувам  Емил Костадинов, няма да ме чуете да критикувам Данчо Лечков. Единствено, че съм имал някакви разминавания с президента на Футболния съюз (б.р. Борислав Михайлов). Те си остават в затворена папка и до там, сподели Стоичков.


 Кузман Илиев и Владимир Сиркаров попитаха Камата дали е сърдит, че не е бил избран за футболист номер 1 на 20 век в България (б.р. наградата спечели Георги Аспарухов – Гунди)


„Аз не мога да се сърдя! И нямам право да се сърдя. Пеле - всеки го знае кой е Пеле. Пеле избра Христо Стоичков да е сред 100те най-добри футболисти на ФИФА. Мишел Платини също го знаете кой е, нали? Избра Христо Стоичков да бъде в 50те най-добри футболисти на Европа. И аз как  да се сърдя, че едните ме слагат там, а другите- там?! То няма сравнение. Тя е много болна тема. И тая тема винаги ще остане в празните им глави да ни сравняват. Защото има много кухи лейки. Да сравняват някого. Мен никога няма да ме чуете да кажа една лоша дума за човек, който е починал преди толкова много години. Сравняват те с човек, който лека му пръст, по някакъв начин си е загубил живота. Той и друг човек, който е бил до него. Това са символи на България, това са хора, които са играли. Това са Георги Аспарухов, Никола Котков, Петър Жеков, Димитър Пенев, Димитър Марашлиев, Мито Якимов. Това са легенди! Това са легенди на българския футбол. Ние сме попивали нещо от тях”, отговори единственият българин със Златна топка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец