30.10.2018 09:30

Манчестър Сити се върна на върха с ранен гол срещу Тотнъм

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Манчестър Сити" победи с 1:0 "Тотнъм" в последна среща от 10-ия кръг на Висшата лига на Англия и отново си върна върха в класирането. Единственото попадение вкара Рияд Марез още в 6-ата минута. Така "гражданите" събраха 26 точки, колкото има и "Ливърпул", но небесносините водят с по-добра голова разлика. Те регистрират и шести пореден мач без допуснат гол, а "шпорите" остава на 5-о място с 21 точки.

Повечето разговори преди мача бяха насочени около състоянието на терена на стадион "Уембли", който трябваше да приеме три срещи в рамките на четири дни.

Но не това се оказа причината за попадението, а грешка на Киърън Трипиър, който не успя да спре дълга топка от вратаря Едерсон. Рахим Стърлинг го преодоля и почти от аутлинията върна назад, където Рияд Марез с отсечен удар от около 7-8 метра прониза вратаря Юго Лорис.

Марез посвети попадението на загиналия в събота президент на "Лестър" Вичай Шривадханапрабха. Алжирецът бе част от "лисиците" преди да облече екипа на "Сити". Срещата започна и с минута мълчание в памет на бизнесмена, който стана жертва на катастрофа на хеликоптер.

"Много, много труден момент за мен е този, защото собственикът на "Лестър" е изключително специален човек в кариерата и в живота ми. Прекарах четири години и половина в този клуб и имам много страхотни спомени. Той направи толкова много неща за "Лестър", а и лично за мен и ми е невъзможно в момента да преглътна и да говоря", заяви Марез след края на мача.

Малко по-късно Хари Кейн не успя да си поведе топката както трябва при една контраатака, а вратарят на гостите Едерсон излезе и скъси дистанцията, като предотврати гола с тялото си. На другия край на терена отново Марез можеше да се разпише, но ударът му облиза гредата.

През второто полувреме Давид Силва излезе на чиста позиция пред вратата на лондончани след пас на Стърлинг, но и неговият удар беше блокиран. "Тотнъм" пропиля страхотна възможност 10 минути преди края чрез Ерик Ламела, който изпрати топката над гредата от близо 10 метра.

Източник: бТВ


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на