10.10.2018 10:10

Волейболистките записаха победа срещу Тайланд

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националният отбор на България по волейбол за жени победи състава на Тайланд с 3:2 гейма (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) в предпоследния си мач в група „F“ на световното първенство в Осака, Япония. Мачът продължи повече от 2 часа.

Българките поеха инициативата в първия гейм на двубоя и го спечелиха убедително. Във втория Тайланд поведе с 8:5 точки на първата техническа пауза, но момичетата на Иван Петков се мобилизираха и благодарение най-вече на отличните прояви на центъра Нася Димитрова в атака и на блок водеха с 16:14 точки при следващото прекъсване. В края на гейма обаче азиатките бяха по съсредоточени и успяха да го спечелят.

Третата част беше спечелена категорично от Тайланд. В четвъртата съперничките поведоха от самото начало, но националките успяха да изравнят при 13:13. Техническата пауза дойде при 16:14 за България. Стигна се до ново равенство при 18:18. След блок-аут на Мирослава Паскова поведохме с 22:20. Капитанът Христина Русева изпрати сервис в аут и след това при успешна атака на тайландките се стигна до ново равенство.  Атака на Нася Димитрова доведе до два геймбола при 24:22. Пак тя реализира следващата точка и се стигна до 2:2 части.

В петия гейм играта вървеше точка за точка до 4:2 за Тайланд. Българките успяха да изравнят при 5:5, а след това и да поведат с 6:5. Авансът на националките нарасна на 9:6 след топка в аут на съперничките. Азиатките изравниха при 13:13 след единичен блок срещу Нася Димитрова. Следващото разиграване донесе точка за спечелване на мача за България, но се стигна до равенство, а след това и мачпойнт за Тайланд. Нашите го отразиха след блок-аут на Мария Каракашева. Националките реализираха четвъртата си възможност за спечелване на двубоя след успешна блокада на Нася Димитрова.

Тя беше най-резултатна за отбора ни с 28 точки. 20 добави Гергана Димитрова, а с 19 се отличи Мирослава Паскова.

Националките продължават да са на седмо място в групата с 8 точки, Тайланд е шести с 11 точки.

Утре България излиза от 4:40 часа наше време срещу отбора на Азербайджан, който е последен, осми, в групата с 6 точки.„


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…