16.09.2018 09:09

ЦСКА на върха в Първа лига след успех над Черно море

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Отборът на ЦСКА София оглави временно класирането в първа професионална футболна лига след домакинска победа над "Черно море" с 3:1. "Червените" се изравниха по точки с "Левски". Двата отбора имат по 19, но с по-добра голова разлика са начело поне до утре, когато "сините" гостуват на "Локомотив" Пловдив.
Срещата на "Българска армия" започна с минута мълчание в памет на четиримата футболисти на Павликени, които загинаха в автомобилна катастрофа през седмицата.
Домакините поведоха с много ранен гол. 14 секунди след началния съдийски сигнал Едвин Джеси реализира с добавка на празна врата след асистенция на завърналия се в състава след лечение на контузия Жоржиньо.
В 8-а минута "Черно море" бе близо до изравнителен гол, когато бившият халф на "Левски" Васил Панайотов стреля в аут от 15 метра.
Най-куриозният момент в мача дойде в 14-а минута, когато вратарят на ЦСКА София Витаутас Черниаускас възстанови равенството с куриозен автогол. Чорбаджийски върна топката към вратаря, но той не я уцели добре и я фалцира в собствената си врата.
Кирил Десподов пропусна стопроцентово положение в 28-а минута, когато получи извеждащ пас от Бодуров при спорна ситуация за засада, но ударът бе спасен от вратаря на гостите Благой Макенджиев. При добавката пък Енчев парира удара на Джеси.
В 39-а минута Десподов се реваншира за пропуска с фамозен гол от пряк свободен удар. Националът прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата с изстрел от над 25 метра.   
Зрелищен гол на Рубен Пинто увеличи преднината на ЦСКА София в 58-а минута. Португалецът изстреля истински снаряд от близо 30 метра и не остави шансове на Макенджиев - 3:1.
Влезлият като резерва Тиаго Родригес изпусна две положения, като първият път Макенджиев спаси удара му, а при втория опит топката се отби от  гредата.
Последните десетина минути в игра за ЦСКА София се появи новото попълнение Али Соу, за когото това бе дебют с червената фланелка.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за