Свързани новини

10.09.2018 10:09

Джокович спечели US Open, титла №14 от Големия шлем

Видян 1500 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новак Джокович спечели тазгодишното издание на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Във финала тази нощ сърбинът се наложи с 6:3, 7:6, 6:3 над Хуан Мартин дел Потро от Аржентина. Това е общо 14-а титла от Големия шлем за Джокович.

Двамата показаха увереност в началото на срещата и стигнаха до 3:3 без възможности за пробив. Джокович обърна гейм от 40:0 и стигна до първи шанс за пробив в осмия гейм, а след това поведе с 5:3. Сърбинът затвори първия сет след 42 минути игра.

Двамата започнаха втория сет с няколко невероятни разигравания. Джокович успя да наложи своето темпо и постигна ранен пробив и след това поведе с 3:1. Дел Потро намери сили, но не и без помощта на публиката на трибуните, която го подкрепяше безрезервно, за да стигне до 3:3. Първо аржентинецът взе собственото си подаване,  а в шестият гейм стигна до първия си шанс за пробив в мача. Джокович отрази първата възможност, но последва още един шанс и резултатът бе изравнен -3:3.

Това даде импулс в играта на Хуан Мартин и той вдигна нивото. Кулата от Тандил даваше всичко от себе си, а Джокович изглеждаше разколебан. В осмия гейм в сета продължи повече от 20 минути, а Ноле успя да спаси три възможности за пробив. Едно от разиграванията, в които сърбинът трябваше да отразява мощните форхенди на съперника, накара трикратната носителка на Оскар Мерил Стрийп да се хване за главата.

След тази запомняща се драма се стигна до тайбрек. Дел Потро загуби своето подаване, но след това поведе с 3:1. Грешка от форхенд обаче върна мини пробива и след това Новак взе точките при свой сервис за 4:3. Нова непредизвикана грешка от форхенд и Джокович дръпна с 5:4. Сърбинът не изпусна шанса си, спечелвайки тайбрека със 7:4.

Джокович започна силно третата част и поведе с 3:1. В този момент Ноле изгуби концентрация и пробивът бе върнат. Дел Потро бе категоричен при своето подаване и го спечели на 15, с което изравни резултата за 3:3.

Ноле за пореден път показа здрави нерви и след 15:30 успя да стигне до 4:3 в своя полза. Сърбинът се възползва максимално от почивка и успя да стигне до нов пробив на 15. Шампионският гейм бе спечелен с леки затруднения и Новак заслужено ликуваше с купата.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху