28.06.2018 09:36

Германия отново се провали в Русия

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия отново се провали на руска земя. Този път обаче това стори немският национален отбор по футбол, който отпадна от Световното още след груповата фаза. Възпитанците на селекционера Йоаким Льов допуснаха втора загуба в групите след 0:2 от Южна Корея. По този начин те останаха на последно място в група F, след  като записаха една единствена победа и две загуби. Явно на Германия не й върви в Русия особено през месец юни, пошегуваха се феновете, които направиха препратка към Втората световна война.  Селекционерът на отбора Йоаким Льов пък намекна за напускане след грандиозния провал.


Немците,  които спечелиха световната титла през 2014 година бяха застигнати от проклятието на Световния шампион. В последните три издания на Мондиала  защитаващият титлата си отбор неминуемо отпада още след груповата фаза. Това се случи през 2010 година, когато Италия отпадна още в групите и през 2014 година, когато Испания си тръгна след загуба с 1:5 от Холандия и 0:2 от Чили. През 2002-а Франция, която бе спечелила Световното през 1998-а също си тръгна още след групите на Мондиала. Единствено Бразилия наруши това проклятие през 2006-а година, когато стигна до четвъртфиналите, след като четири години по-рано бе триумфирала в Япония и Южна Корея.


Провалът на Германия накара медиите в Бразилия да се пошегуват с тяхната съдба. Южноамериканците си върнаха за всичките подигравки от 2014-а година, когато Германия разби със 7:1 кариоките в полуфиналите на шампионата. Неймар и компания пък си отдъхнаха, след като немците отпаднаха, защото имаше сериозен шанс те да се срещнат с тях още на осминафинал в Русия.


В другия двубой от група F Швеция прегази с 3:0 Мексико и така спечели първото място в подреждането.  На осминафиналите скандинавците ще се изправят срещу отбора на Швейцария, завършил втори в група Е. Мексиканците от своя страна пък трябва да се изключително благодарни на Южна Корея, защото те се класираха напред благодарение на победата на азиатците над Германия.  Ацтеките останаха втори в група F и на осминафинал ще се изправят срещу Бразилия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат