25.06.2018 10:06

Късмет и съдията оставиха Германия в битката за осминафиналите

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително голям късмет и помощ от съдията бяха нужни на Германия, за да запише първата си победа на Световното първенство.Настоящият световен шампион победи с 2:1 коравия тим на Швеция, след гол на Тони Крос от пряк свободен удар в 94-ата минута на срещата. Немците се нуждаеха от задължителна победа, за да съхранят шансовете си за класиране на осминафиналите на надпреварата. Те я постигнаха не и без помощта на полския рефер Шимон Марциняк. През първото полувреме на срещата той не отсъди чиста дузпа за скандинавците. След края на двубоя избухна голям скандал между щабовете на двата тима. Немците изразиха по изключително груб начин своята радост точно пред скамейката на шведите. Стигна се дори до бутане между резервните футболисти и треньорите на двата отбора. Няколко часа по късно футболният съюз на Германия се извини официално на скандинавците.


В другата среща от група F Мексико победи с 2:1 Южна Корея и оглави класирането. В последните срещи от тази фаза Мексико ще се изправи срещу Швеция, а Германия ще играе с Южна Корея.  


В група G Англия постигна разгромна победа над Панама с 6:1.  Възпитаниците на Гарет Саутгейт извоюваха изключително изразителен успех и оглавиха класирането в групата. С абсолютно същите показатели ( 2 победи и еднаква голова разлика) е и отборът на Белгия. Спорът за първото място ще се реши в директен двубой между двата тима на 28 юни.


В същото време ФИФА започна разследване срещу голмайсторите за Швейцария в мача със Сърбия. Двамата полузащитници Джердан Шакири и Гранит Джака  са разследвани за начина, по който празнуваха головете си при победата срещу Сърбия (2:1). Те се радваха, показвайки жестове, които наподобяват орела в националния флаг на Албания.Шакири и Джака са етнически албанци от косовски произход. Те са застрашени да пропуснат следващата среща на своя тим. Освен срещу двамата голмайстори ФИФА започна разследване и срещу  селекционера на Сърбия Младен Кръстаич. Причината е коментарът му след двубоя по адрес на главния съдия Феликс Брих. Според медиите сръбският треньор е заявил, че немският рефер трябва да бъде изправен пред трибунала в Хага - международния наказателен съд за бивша Югославия. Във въпросния двубой Брих не даде абсолютно чиста дузпа в полза на западните ни съседи. Вчера стана ясно, че той е бил уведомен от съдиите във видеостаята ( т.нар. видео асистент съдии), че има наказателен удар за Сърбия, но той е подминал сигнала на своите помощници.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на