14.06.2018 14:06

Меси с последен шанс за триумф с Аржентина

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Световният шампионат, който започва днес, е може би последният шанс за Лионел Меси да постигне мечтания триумф с националната фланелка. Капитанът на аржентинците ще навърши само след 10 дни 31 години и е твърде вероятно това да бъде заключителния му Мондиал. Аржентина традиционно е един от фаворитите преди всеки голям шампионат. Въпреки, че има златен олимпийски медал (б.р. от игрите в Пекин) с националния отбор  Меси никога не е печелил значимо първенство с родината си. През 2014 година Аржентина стигна до финала в Бразилия, но претърпя загуба от Германия с 1:2 след продължения. Така мечтата на Меси остана неосъществена. Сега той отново ще се надява да триумфира с отличие на национално ниво особено, след като големият му конкурент Кристиано Роналдо стана европейски шампион с Португалия. Южноамериканците попаднаха в тежката група D на Мондиала заедно с отборите на Исландия, Хърватия и Нигерия. За Аржентина е изключително важно да спечели групата си, защото в противен случай може да срещне Франция още на осминафиналите в Русия. Именно французите са друг голям фаворит за титлата. Водени от голямата си звезда Антоан Гризман петлите изглеждат изключително силни.  Освен на Гризман селекционерът Дидие Дешан ще може да разчита на още куп звезди като: Пол Погба, Килиан Мбапе, Усман Дембеле, Н’Голо Канте и други. Франция е в наглед лесна група с отборите на Автралия, Перу и Дания.


Настоящият световен шампион Германия отново ще бъде един от претендентите за титлата. Макар и сериозно подмладен отборът на Йоги Льов изглежда гладен за успехи. Доказва го и фактът, че с изключително млад състав немците спечелиха миналата година Купата на конфедерациите. Мюлер, Кроос и компания са в група F с тимовете на Швеция, Мексико и Южна Корея.


Безспорният фаворит на букмейкърите е Бразилия. След изключителното фиаско на домашното световно преди 4 години (б.р. Бразилия отпадна след 1:7 от Германия на полуфинал) южноамериканците изглеждат пределно мотивирани за краен успех. Водени от най-скъпия футболист в света Неймар кариоките изглеждат изключително солидно. Според специалистите именно Неймар  ще бъде голямата звезда на шампионата. Той е и фаворит за голмайсторския приз на букмейкърите.  Селекционерът на петкратните световшни шампиони Тите може да разчита още на звездите на Барса – Филипе Коутиньо и Паулиньо.  В състава е и може би най-добрият ляв бек Марсело от Реал Мадрид. В предни позиции личат още имената на Дъглас Коста (Ювентус), Габриел Жезус от Манчестър Сити и Роберто Фирмино от Ливърпул.


Въпреки треньорската рокада само два дни преди първия си мач Испания също изглежда много силно.  Световният шампион от 2010 година разби с 6:1 Аржентина в контрола преди Мондиала и загатна за големия си потенциал. Ла Фурия Роха ще бъде водена от Андрес Иниеста, за когото това ще бъде последно Световно. В състава личат имената още на Тиаго Алкантра, Давид Силва, Марко Асенсио, Иско, Саул Нигес, Дъглас Коста и Лукас Васкес. Фернандо Йеро ще може да разчита и на един от най-добрите вратари в света – Давид Де Хеа. Испания е в група B заедно с отборите на Иран, Мароко и Португалия. Именно срещу съседите си днес испанците започват своята кампания. Безспорно една от големите звезди на Мондиала ще бъде и петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо.  Ще бъде интересно докъде ще стигнат Кристиано и компания.


Сериозно внимание заслужава и изпълненият със звезди отбор на Белгия.  Азар и компания са мотивирани да покажат своя потенциал, а сега имат и добър треньор в лицето на Роберто Мартинес.  Дали някой от тези тимове ще спечели световната титла, или ще станем свидетели на изненада ще стане ясно след месец на 15 юли в Москва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и