10.05.2018 09:29

Синя легенда лиши Левски от Купата

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият вратар на Левски Георги Петков отново се оказа черна котка за синия клуб и отново остави тима без трофей.  42-годишният страж направи фантастичен мач, спаси три дузпи на левскарите и така помогна на отбора си Славия да спечели Купата на България.  Двубоят между двата най-стари столични гранда завърши 4:2 в полза на белите, след изпълнение на наказателни удари.  В редовното време двата отбора не можаха да си отбележат гол и така се стигна до дузпи. През всичките 120 минути соченият предварително за фаворит отбор на Левски бе по-добрият на терена, но не успя да стигне до победата.  Вратарят на Славия, наричан от Пената - Гошо Вратарчето започна с отличните си изяви още в самото начало на срещата, когато в 12-ата минута спаси дузпа, изпълнена от Жорди Гомес.  В 88-ата минута на срещата Петков със сетни сили изби удар на Обертан в гредата.  Така, след като за два часа игра двата отбора не можаха да си вкарат гол се стигна до изпълнение на наказателни удари. При тях в главно действащо лице се превърна именно Петков, който спаси две дузпи на сините на Кали Тиам и Роман Прохазка. Белите от своя страна вкараха четири от своите наказателни удари и така триумфираха за осми път с купата на страната. Трябва да се отбележи фактът, че през цялата среща Георги Петков бе бурно освиркван от 30-те хиляди фенове на бившия си клуб. Както е известно той има над 200 мача с екипа на Левски.


 След края на срещата вратарят сподели, че именно освиркванията и омразата на публиката на Левски го  е мотивирала да играе по този начин. Така Георги Петков за втори пореден път се превръща в черна котка за сините. Преди точно пет години той отново изигра феноменален мач за Славия и лиши Левски от титлата точно в последния кръг на първенството.


Освен всичко друго, победната дузпа за белите бе реализирана от бившия юноша на клуба от Герена – Георги Йомов, който плати 37 000 евро на Левски, за да премине в Славия.


След загубата на финала тимът от Герена отново остана без трофей. 26-кратните шампиони на страната нямат отличие от цели 9 години, което е три пъти повече от най-дългата подобна серия на клуба през първите 95 години от съществуването му. Сега сините ще трябва да се борят и за участието си европейските турнири.  Три кръга преди края на първенството те са на трета позиция, която ще ги класира на бараж за влизане в Европа. На сините обаче им предстоят тежки мачове с Лудогорец и ЦСКА, а четвъртия Берое е само на две точки зад тях.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични