24.04.2018 13:44

Анчелоти получи предложение да води Италия

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианската футболна федерация е отправила предложение към Карло Анчелоти да поеме националния тим на страната. В момента националният отбор на Италия няма треньор, след като Джанпиеро Вентура беше уволнен заради провала в квалификациите на световното първенство. Както е известно, адзурите загубиха решителния бараж за класиране на Мондиала от Швеция и за първи път от 60 години насам ще пропусне най-големия футболен форум.


За временен треньор на Скуадрата беше назначен Луиджи ди Биаджо, който водеше отбора за приятелските мачове с Аржентина (0:2) и Англия (1:1) в края на март. Италианската федерация обаче е взела решение да не му предлага постоянен договор.


Анчелоти, който е на 58 години, е без работа, след като беше освободен от Байерн Мюнхен в края на септември. Специалистът е един от най-успешните италиански треньори, които обаче никога не са водили родината си. В Италия Анчелоти е бил начело на Реджина, Парма, Ювентус и Милан. Той спечели всички възможни трофеи в Италия и Европа с миланския гранд, след което водеше Челси,Реал Мадрид, ПСЖ и Байерн.


Според медиите на Ботуша Анчелоти ще подпише договор за две години. Той ще бъде автоматично продължен при класиране на Италия на Европейското през 2020 година. В щаба му се очакват да попаднат синът му Давиде и легендите на Милан -  Андреа Пирло и Масимо Амброзини. Италианската футболна федерация е отделила € 5 млн. за бъдещия треньорски щаб на Скуадра адзура. Това е значително по-малко от заплатата, която треньорът получаваше в Байерн.


Евентуален проблем би бил фактът, че Карлето е сред основните фаворити да поеме Арсенал през следващия сезон.  Както е известно мениджърът на лондончани Арсен Венгер напуска след края на тази кампания, след като прекара 22 години начело на артилеристите. В Арсенал Анчелоти със сигурност ще взема много повече пари от обещаните € 5 млн. от италианската футболна федерация. Какво ще избере един от най-успешните италиански треньори ще стане ясно съвсем скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но