26.01.2023 06:41

Tesla отчита поредни рекордни печалби

Видян 5387 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Tesla отчете поредната си рекордна тримесечна печалба, като същевременно потвърди дългосрочната си перспектива за растеж въпреки опасенията за нарастваща конкуренция и макроикономически насрещни ветрове.


Компанията за електромобили на Илон Мъск отчете печалба за четвъртото тримесечие в размер на 3,7 млрд. долара, което е с 59% повече от предходната година, докато приходите са скочили с 37% до 24,3 млрд. долара. Резултатите бяха подкрепени от 31-процентно увеличение на доставките на автомобили в сравнение с предходната година, предава БГНЕС.


Гигантът в областта на електромобилите, който по-рано този месец изненада инвеститорите, като обяви намаляване на цените на автомобилите в САЩ и Европа, призна за предизвикателства като повишаващите се лихвени проценти и "несигурната макроикономическа среда".


Реакцията на Tesla включва "ускоряване на нашата програма за намаляване на разходите и насочване към по-високи производствени темпове", заяви компанията в своето съобщение за приходите. "При всеки сценарий ние сме подготвени за краткосрочна несигурност", заяви Tesla, като същевременно добави, че нейният "безмилостен контрол на разходите и иновациите в областта на разходите" я позиционират за по-добро ориентиране през 2023 г. в сравнение с конкурентите.


Акциите на Tesla спаднаха с около 50% спрямо нивото си от началото на годината, отразявайки притесненията за появата на конкурентни електрически превозни средства от други автомобилни производители, забавянето на икономиката и тревогата, че други занимания на Мъск, като Twitter, пречат на компанията. В извънборсовата търговия акциите на Tesla поевтиняха с 0,2% до 144,14 долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и