26.01.2023 16:01

Лечева: Наш приоритет е завършването на "Арена Бургас"

Видян 3945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за практикуване на различни видове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт. Проектът се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.


Лечева подчерта, че сътрудничеството между централната и местната власт е важно, защото само в синхрон могат да се постигнат добри резултати за гражданите. Кметът на Бургас се обърна към Лечева с думите: „Вие градите, а нe рушите“. Министър Лечева направи и инспекция на многофункционалната зала в Бургас. Тя разгледа състезателната и тренировъчната зала, съблекалните, помощните помещения, за да провери какви дейности се извършват.


„Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който извършва изграждането на зала „Арена Бургас”. Ръководството на „Академика 2011” следи как се изпълняват строително-монтажните дейности също с ежеседмични проверки”, заяви Лечева. „Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да изпълни поетите ангажименти в сроковете, за които постигнахме съгласие“, добави тя.


От датата на встъпване на служебното правителство на власт няма сключвани договори или анекси за зала „Арена Бургас“. Министър Весела Лечева разгледа и модерния плувен комплекс „Парк Арена“, който отговаря на всички най-високи изисквания и е пример за успешна инвестиция в спортна инфраструктура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на